5 000 семейства в нужда ще получат колет с храна по празниците благодарение на инициативата на Holiday Heroes

Преди година историята на семейство с десет деца от Русе трогна зрителите на Нова и те им подадоха ръка. От няколко дни обаче 12-членното семейство отново няма нормален дом и се изхранва само с 900 лева. Човекът, който им помагал с наема на жилището, се отказал да плаща. Към момента те живеят в малка вила край Русе без баня, тоалетна и питейна вода. И все така се нуждаят от помощ, дори за да си набавят най-необходимото за великденската трапеза.

Причина за усмивката на децата днес е колет с храна, изпратен от благотворителното сдружение Holiday Heroes. И това е само едно от всички 5 000 семейства в нужда, които ще получат колет с храна по празниците.

„Всеки получава различно, стараем се да има по едно безалкохолно, олио, брашно или захар. Козунак, когато е Великден, така че да има основните неща за пълна великденска трапеза”, обяснява Росица Томова, ръководител на проекта Holiday Heroes. За да съществува този проект, стотици доброволци отделят от личното си време, за да опаковат и разнасят колетите до нуждаещите се.

Повече вижте в репортажа на Йоана Иванова за „Здравей, България” по Нова.