Над 14 ефирни часа, преки включвания от над 20 локации и данни от две социологически агенции в изборния ден

Повече от 14 ефирни часа NOVA посвещава на най-важното от деня на вота в цялата страна. Журналистите на медията ще следят развоя от оспорваната битка по време на кметските избори днес. Те ще се включат пряко от над 20 от най-горещите точки в България, за да информират зрителите за случващото се в страната.

Стартът в телевизионния ефир ще даде водещата Мирослава Иванова в 7.00 ч. в специалното студио „СЪБУДИ СЕ И ГЛАСУВАЙ“. Предаването ще проследи най-интересните моменти от началото на изборния ден. То ще продължи до обедната емисия новини, която ще предложи на зрителите едночасов преглед на битката на кандидати за кметове до момента.

В 15.30 ч. започва „Избери! Неделята на NOVA“ с Мая Костадинова, която ще се срещне с политолози, социолози, журналисти и известни личности от шоу-бизнеса в България. Публицистичният формат ще покаже и популярни лица на телевизията в различна светлина, свързана с тяхната гражданска активност.

Броени часове преди края на гласуването зрителите ще могат да проследят първата част от изборното студио „Новите кметове“ от 18.00 ч. Водещи от студиото на NOVA са Аделина Радева и Виктор Николаев, а Николай Дойнов ще представя прогнозните резултати в електоралния център на NOVA. От изнесени студиа във Варна, Пловдив и Русе журналистите Даниела Тренчева, Христо Калоферов и Мартина Ганчева ще покажат актуалната изборна ситуация в страната.

Втората част на изборното студио стартира след централната емисия новини в 19.45 ч., и ще продължи до полунощ. В него ще бъдат предадени на живо първите коментари от политическите централи, а социолози и политолози експертно ще коментират резултатите от вота. NOVA ще представи резултатите от социологическите проучвания на утвърдените агенции „Gallup International“ и „TREND“.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA днес. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.