Не пропускайте старта на успешния криминален екшън сериал тази вечер от 22.30 ч.

Канадската екшън поредица от 2019 г. е базирана на култовата австрийска драма “Kommissar Rex”. Детектив Чарли Хъдсън (Джон Риърдън) от отдел "Тежки престъпления" на полицията в Сейнт Джонс, Канада, си партнира с необичаен партньор - Рекс, удивително бивше куче „К-9”, чиито изострени сетива отвеждат Чарли по следите на заподозрените. Заедно те разследват загадъчни и заплетени престъпления - от отвличане, което разкрива много по-голяма конспирация, до убийство, свързано с кражба на произведения на изкуството, което навлиза дълбоко в света на висшето общество. С умелата детективска работа на Чарли и способностите на верния му помощник Рекс, тази динамична двойка, която се бори с престъпността, е неудържима. 

Детектив Чарли Хъдсън има страхотна репутация в полицейското управление, но когато офицер от отряда умира при изпълнение на служебните си задължения, Чарли се налага да приеме своя нов партньор Рекс. Скоро детективът осъзнава, че немската овчарка има умение да "надушва" фините улики, които хората лесно пропускат. Виждайки потенциал в този куче-детектив с остри екстрасензорни способности, началникът им Джоузеф Донован (Кевин Ханчард) прави Рекс истински член на екипа, разсредващ тежки престъпления и официален партньор на Чарли в тази област.

В първият епизод от криминалната поредица, извън работно време Чарли и Рекс стават свидетели на отвличането на 16-годишно момиче. Рекс проследява колата, с която е извършено престъплението и открива похитителите в гараж, където се вмъква в автомобила им. В управлението Джес установява, че похитителите са Мики Долан и Ейми Нунцио, които работят за криминалния бос Рупърт Манкиевич.

Манкиевич в момента е зад решетките и очаква дело за двойно убийство и Чарли подозира, че той може би дърпа конците от затворническата си килия. На раница, намерена в изоставения бус на похитителите, е изписано името на момичето: Евелин Бунстра. Когато Чарли пристига в дома на Евелин, от баща ѝ Леонард няма и следа, но той намира там скрита колекция от оръжия. Сара изследва оръжията за пръстови отпечатъци и разбира, че те съвпадат с отпечатъците, намерени при поредица от нерешени случаи на убийства отпреди десетилетия. Часовникът тиктака, докато Чарли осъзнава, че Манкиевич принуждава Леонард да извърши убийство, за да спаси дъщеря си.

Ще успее ли Рекс да открие Леонард, или Евелин, преди спусъкът да бъде натиснат и ще успеят ли партньорите да защитят Евелин в скривалището, където я държат?

Не пропускайте да се потопите в подземния свят с отдел "Тежки престъпления", с  криминалния екшън сериал “Хъдсън и Рекс” всеки делничен ден, от 22.30 ч. по NOVA.