Гледайте „Петзвезден романс“ от 13.00 ч. и „Розовата пантера 2“ от 15.00 ч. в събота по NOVA

Тази събота в 13.00 ч. съдбата ще изиграе забавен номер и на звездите Дженифър Лопес и Ралф Файнс в романтичната комедия „Петзвезден романс“. Филмът е дело на известният режисьор на „Дим” Уейн Уонг, а историята е написана от майстора в романтичния и комедиен жанр Джон Хюс. Дженифър Лопес влиза в ролята на Мариса Вентура – майка, която възпитава сама сина си Тай. За отглеждането на детето ѝ помага и майка ѝ Вероника. Мариса работи като камериерка в луксозния хотел „Бересфорв“ в Манхатън. Докато почиства стаята на богатата Каролин Лейн (Наташа Ричардсън), Мариса се изкушава и облича красивата рокля, която намира там, въпреки че правилата на хотела не позволяват такива своеволия. Случайно тя е забелязана от богатия ерген Кристофър Маршал (Ралф Файнс), кандидат за сенатор, който я взима за Каролин и я кани на разходка. Време е за петзвезден романс…

По-късно от 15.00 ч. следват новите приключения на несръчния инспектор Клузо, който е един от най-добрите и ексцентрични детективи в света. Както вече знаем „Розовата пантера“ няма нищо общо с едноименни анимационен герой от детските филмчета, а това е има на диамант, който е откраднат в  поредицата „Розовата пантера" (1963), "Завръщането на Розовата пантера" (1975), "Следите на Розовата пантера"(1982) и "Розовата пантера" (2006). Скъпоценният камък се съхранява в Националния музей на Франция.

След решаването на загадката около последното изчезване на диаманта "Розовата пантера" Жак Клузо (Стив Мартин) е преназначен да издава пътни актове далече от очите на своя шеф инспектор Драйфус. За нещастие, скъпоценният камък отново е откраднат заедно с други антики в серия от кражби по света. Правителствата на Великобритания, Италия, Япония, Испания и Франция сформират екип от топ-детективи за борба с "обирното торнадо" и не подозират къде се крие най-големият им кошмар. Клузо е натоварен със случая от шефа си Драйфус (Джон Клийс), като за по-бърз резултат на помощ идват и четирима международни детективи. Италианецът Винченцо (Анди Гарсия), японецът Кенджи (Юки Матцузаки), британецът Пепъридж (Алфред Молина) и индийският специалист Соня (Айшвария Рай) трябва да обединят усилията си с Клузо и да върнат скъпоценностите. В лентата ще видим още няколко холивудски и световни знаменитости от света на киното като Жан Рено ("Годзила" и „Леон“), Алфред Молина ("Фрида"), Анди Гарсия ("Бандата на Оушън"), Джон Клийс ("Джеймс Бонд") и Джереми Айрънс ("Небесно царство"). Специално участие в комедията записва Айшвария Рай, която е една от най-големите кинозвезди в Южна Азия.

Не пропускайте „Петзвезден романс“ от 13.00 ч. и „Розовата пантера 2“ от 15.00 ч. в събота по NOVA.