Актьорът разказва детайли за ролята си на топ готвач в модерната поредица в ефира на NOVA и за първия си моноспектакъл в Народния театър

Деян Донков влиза в ролята на шеф Лагадинов в хитовия сериал в ефира на NOVA „Алея на славата“. Лагадинов е един от топ готвачите в България, но зад имиджа му на перфекционист в кухнята, има тъмни тайни. Актьорът споделя, че много се е забавлявал докато се е превъплъщавал в героя си, но повече детайли от снимачната площадка, актьорът разкрива в студиото на „На кафе“.

Донков разказва, че не готви много в сериала, а по-скоро дава нареждания като шеф. Той признава, че обича да готви в живота и доказателство за това е участието му в епизод на кулинарното риалити „Черешката на тортата“, в който сам приготвя дунавска риба. Шегува се, че има амбиции да се развива в областта на кулинарията, а актьорството да остави на заден план, като хоби.
„Всеки път, когато видя Радина Кърджилова на екран (съпругата му в живота, изпълняваща ролята на Тина в сериала) отново се влюбвам в нея. Снимайте я повече, за да поддържаме дълго любовта си“, коментира колко много харесва визията й в „Алея на славата“ актьорът.

Ревност в студиото на „Фламбе“ ще нажежи обстановката в „Алея на славата“

„Сценарият на "Алея на славата" ме грабна, тъй като е талантливо написан. Ролята ми в сериала е вкусна за игра и превъплъщение“, споделя Деян.

Деян Донков признава, че е щастлив от възможността да реализира първия си моноспектакъл „Камбаната“. Прочел е романа на Недялко Славов с идеята да го снима като филм. Текстът стъпва върху истински истории от живота на един човек, но темите за човечността, вярата и любовта са актуални и успяват да развълнуват актьора и зрителите. Желаещите да видят моноспектакъла „Камбаната“ могат да го направят и в Новогодишната нощ на 31 декември в Народен театър „Иван Вазов“ и със сърце, душа и енергия за изпратят старата година.

Още интересни истории от живота на Деян Донков гледайте във видеото.

Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Алея на славата“

Редактор: Райна Аврамова