"Мисля, че 2023-а беше щедра за мен и в личен, и в и професионален план", категорична е актрисата
Талантливата актриса гостува в студиото на "На фокус с Лора Крумова" и разказа повече за ролята си в сериала "Алея на славата". Кои са били най-забавните моменти на снимачната площадка и с какво я е затруднил образа на шеф готвач?
"Мислех си, че мога да готвя, но в момента, в който се срещнахме с едни от най-добрите шефове в България, се оказа, че съм много далеч от истината. Беше огромно напрежение, защото трябваше да можем да представим героите си като добри готвачи", разказва Радина Боршош за ролята си в сериала "Алея на славата".
Мак Маринов от "Алея на славата": Всички герои се доближават до нас актьорите
„Беше сложно, защото трябваше да представим героите си като наистина брилянтни готвачи. Особено моята героиня Али, тя е завършила френска кулинарна академия. Трябваше да усвоим елементи, които да убедят зрителите, че сме много добри готвачи.“
Радина Боршош споделя, че е репетирала много, за да се държи като истински шеф готвач. „Трябваше да усвоим някакви елементи, за да стоим убедителни през зрителите. За да усвоя правилното рязане, два месеца преди началото на снимките си купих зелки. Нарязала съм килограми със зеле, взех си и боза, защото най-добре имитира консистенцията на сос. Много пъти се налагаше да „плейтваме“. Иначе ни подготвяше истинският шеф Любен Койчев, който имаше и роля в сериала. Беше много забавно, защото в „Алея на славата“ аз му бях шеф. Погледнато отстрани ситуацията беше абсурдна. Това са огромни мъже в кухнята и в един момент аз трябва да застана пред тях и да викна: „Готвим!“
Геша се превръща в журналист под прикритие в „Алея на славата“
Актрисата разказва, че е посетила курс за готвене с маслен крем. „Това ми помагаше да освобождавам ума си и да сменя средата. Защото това са хора, които мечтаят да бъдат сладкари. Да отворят своя сладкарница и това да бъде животът им. Попаднах в друга среда, концентрирах се в нещо различно от проблемите на моята гилдия. В един момент ми дойде в повече. Когато виждах, че на следващия ден ми предстоят снимки, в които трябва да готвя, изпадах в ужас. Оттогава не желая да чувам за готвене и не стъпвам в кухнята“.
За предстощите й професионални ангажименти
"В "Театър 199" ще представим представлението „Оскар и розовата дама“. Там излизам на сцената с голямата Мария Стефанова. Сърдечно каня хората да го видят. Премиерата е на 22 декември“, покани зрителите младата актриса.
Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Алея на славата“
Редактор: Боряна Димитрова