Гледайте романтичните комедии „Покана за приятелство“ от 12.30 ч. и „Срещнах те в Шотландия“ от 14.15 ч. тази неделя по NOVA

Неделният киномаратон ще стартира с романтичната комедия „Покана за приятелство” от 12.30 ч., в която героите ще попаднат в капана  на неподозираните последствия на интернет запознанството.

Лентата ще ни разкаже историята на романтичната Саманта, която е решена да направи всичко възможно, за да открие истинския мъж-мечта. Сърфирайки в Интернет, младата жена се запознава с известен фотограф и двамата започват активно да си пишат и споделят. Изненадващо Саманта получава покана да посети арт шоу в родния си град. Заинтригувана героинята се завръща, за да разбере, че поканата всъщност е от сина на фотографа, който се опитва да открие подходяща съпруга за баща си. Може би това не е случайно и има пръст съдбата, която се намесва, за да събере подходящите един за друг, използвайки всички възможни канали. В романтичния филм „Покана за приятелство“ ще осъзнаем, че не трябва пропускаме шансовете, които ни се предоставят и да не спираме да преследваме мечтите си, докато открием сродната си душа. В главните роли ще видим звездата от сериалите „Пътеводна светлина” и „Касъл” Ерин Краков и популярният актьор от хитовата поредица „Чък” Райън Макпартлин.

По-късно от 14.15 ч. следва романтичната лента „Срещнах те в Шотландия“, която разказва историята на изключително успешната писателка Лиз Харви/. Тя се разболява точно преди голямо пътуване до Шотландия, за да получи награда, а единственото решение в последния момент е да изпратят вместо нея нейната асистентка, амбициозната писателка Джен Оукли. Нещата стават от зле по-зле, когато Джен пристига и разбира, че компанията не й е резервирала транспорт от летището, настаняване или каквато и да е помощ или насоки за да се справи сама в тази нова страна. За щастие друг пътник от полета също се отправя към провинциалния град в Шотландия, за да вземе награда - международно известният шотландски писател Джеймс Макдъф. Джеймс предполага, че Джен е добре известната авторка Лиз Харви и предлага да пътува с нея до града и да я настани в имението си за времето на престоя й. Джен, която не може да се свърже с компанията си в САЩ, няма друг избор, освен да се съгласи с това. Докато между двамата се заражда все по-задълбочаваща се връзка и те започват да се влюбват един в друг, Джен се притеснява, че нещата може би ще приключат на церемонията по награждаването, когато Джеймс открива, че тя не е известната писателка Лиз Харви, а е просто нейна асистентка. Дали накрая ще има награда и за любовта?

Не пропускайте романтичните комедии „Покана за приятелство“ от 12.30 ч. и „Срещнах те в Шотландия“ от 14.15 ч. тази неделя по NOVA.