Атаките с ракети "Томахоук" по-рано днес бяха последвани от нападения на 19 американски самолета, включително два невидими бомбардировача "B-2"...


Обстановката в Триполи е спокойна. Така започна разказа си пред „Календар" българка, която все още е в Либия. Жената работи като медицинска сестра и засега не съжалява, че тя и семейството й не са се евакуирали.
„Около нас не сме видели бомбардировки, само чувахме изстрели и засега е спокойно, но се притесняваме от това колко военна мощ са подготвили да спасяват либийското население. През нощта се чуваха изстрели, но големи бомбардировки не е имало. Страхуваме се от това, че уж стрелят базите, но страдат и невинни хора. Дори болница са улучили", споделя тя.

Ракетните нападения над Либия са унищожили най-малко 20 от общо 22 цели, съобщи Африканското командване на САЩ /AFRICOM/, което е базирано в Германия. "Изглежда, че що се отнася до ракетните нападения, нещата до този момента са преминали добре. Засегнали сме 20 от общо 22 цели", заяви говорителят на AFRICOM капитан Джеймс Стокман, който освен това уточни, че "останалите две цели все още са в процес на оценка".
"Засегнахме ключови системи за ПВО и ракети земя-въздух край Триполи, Мисурата и Сирт", отбеляза американският говорител. Атаките с ракети "Томахоук" по-рано днес бяха последвани от нападения на 19 американски самолета, включително два невидими бомбардировача "B-2", посочиха още от AFRICOM. /БГНЕС