Разгорещен спор се разрази тази вечер в \"Шоуто на Иван и Андрей\" на тема \"Безнаказани ли са известните в България и плащат ли известните по-висока цена за грешките си?\"...

Разгорещен спор се разрази тази вечер в \"Шоуто на Иван и Андрей\" на тема \"Безнаказани ли са известните в България и плащат ли известните по-висока цена за грешките си?\".

 

Позицията, че не са безнаказани ревностно отстояваха ТВ водещите Драгомир Драганов-Чая и Милен Цветков. На обратната позиция пък бяха театралният критик Мирослава Кортенска и главният редактор на женско списание Звездомира Мастагаркова.

 

Милен Цветков твърдо застана зад тезата, че известните хора не само плащат същите санкции, както и останалите хора, но понасят и моралната присъда на обществото, която по думите му е много по-тежка.

 

\"Всеки ден сме изложени на одобрението или неодобрението на публиката. Това означава, че ако аз извърша нещо недостойно, ще бъда още утре на улицата\", допълни Цветков.

 

Според Драгомир Драганов пък публичните личности много по-дълго време плащаш за това, което са направили.

\"Всеки човек греши по пътя си и никой не знае в утрешния ден дали не го очаква най-голямата неправилна стъпка\", на мнение е Драго Чая.

 

\"Зад някои от сериозните престъпления, зад които са стояли анонимни хора, днес стоят оправдателни присъди. Зад някои от най-шумните процеси стои едно голямо мълчание, но зад някои от постъпките на публичните личности стои едно доживотно клеймо\", продължи водещият.

 

По повод последния шумен случай, в който актрисата Елена Петрова бе хваната да шофира в нетрезво състояние, Звездомира Мастагаркова коментира, че \"когато решаваш да станеш актьор, знаеш, че ще излезеш на сцената, ще бъдеш известен и обществото ще те следи под лупа, или спазваш морала, или не плачеш с крокодилски сълзи, когато то ти се стовари върху главата\".

 

Драгомир Драганов защити актрисата с думите, че тя страда и се срамува пред децата си, което е много по-важно, отколкото какво мисли обществото.

 

Театралният критик Мирослава Кортенска също нападна актрисата, като изрази мнение, че не е трябвало да рони \"фалшиви крокодилски сълзи\" в интервюта за медиите.

 

След като влезе в пряк словесен двубой с Милен Цветков, Кортенска се обърна към него с думите: \"Милене, ти си ексхибиционист. Ти искаш постоянно да говорим за теб. Това е страшно. Ето това е нещо, което не можеш да контролираш и за първи път виждам. Искаш да си известен, да говорим за теб, да плачеш\".

 

Вижте защо се стигна до тези реплики във видеото.