Преди 15 г. в ателието на Стоян Недев се случва истинско чудо. Докато довършвал икона на Св. Георги Победоносец, той чува ужасен гръм, сградата се разтърсва, бетонната плоча под бюрото му се разпуква и оттам бликва лековита вода...

Екип на \"На кафе\" посети уникалното ателие на зографа Стоян Недев във Велико Търново.

 

Преди около 15 години там се случва истинско чудо и то точно на 6 май. Докато довършвал икона на Св. Георги Победоносец, той чува ужасен гръм, сградата се разтърсва, бетонната плоча под бюрото му се разпуква и оттам бликва лековита вода.

 

На връх Великден през 2011 г. пред ателието на зографа каца гълъб с червена човка и бял триъгълник на врата.

 

Според свещеника от близката катедрала това е знак от Св. Георги, че на мястото на избликналата лековита вода Стоян трябва а изгради мраморна чешма. Той я прави за две седмици, след което гълъбът си заминал. След края на освещаването на чешмата той отново се появил.

 

Стоян Недев разбира, че водата е лековита, когато момиче дошло да вземе за майка си, която имала перде на очите. Пратила я ясновидка, която й казала, че именно чешмата дава лековитата вода. Тогава станало и първото чудо.

 

Водата лекува най-вече проблеми с очите, както и колити, гастрити, язви, а също и остеопороза. Помага и за безплодие. Зографът изследва водата и дори притежава сертификат, който доказва, че тя е лечебна.


Вижте повече за чудотворната вода във видеото.