Какво освен лихвата е важно, когато сме избрали да теглим ипотечен кредит? Примерът е от Шумен. Велислава Стоянова е една от хилядите кредитополучатели в страната ни. Една от хилядите, на които при теглене на кредит не е дадено право на избор към кое застрахователно дружество да сключи застраховка \"Живот\". ..

Какво освен лихвата е важно, когато сме избрали да теглим ипотечен кредит? Примерът е от Шумен. Велислава Стоянова е една от хилядите кредитополучатели в страната ни. Една от хилядите, на които при теглене на кредит не е дадено право  на избор към кое застрахователно дружество да сключи застраховка \"Живот\".


Няма банка в страната ни, която да не изисква сключване на застраховка \"Живот\" при ипотечен кредит. Освен лихвите по кредита е важно да се запознаем с погасителния план, в който е описан размерът на застраховката ни, която може да се окаже неизгодна и висока за нас. Преди седем години Велислава Стоянова тегли банков  ипотечен кредит в размер на 14 000 лева.


Годишната вноска е малко над 40 лева. И така седем години вече плаща застраховката си към определеното от банката застрахователно дружество. Остават още осем.


Велислава е сигурна, че в условията на конкуренция вероятно има дружества, които биха й предложили по-ниска цена за застраховка \"Живот\", а с разликата от парите, като всеки родител би купил нещо за детето си.