\"Да бе, ей сега ще ви кажа, че след два часа ще има акция еди-къде си. Все пак не съм главен секретар на МВР\", заяви премиерът Бойко Борисов относно борбата на държавата със спортните залагания на черно. Министър-председателят бе гост на церемонията по награждаването на най-добрите футболисти за изминалия сезон в \"А\" група...

\"Да бе, ей сега ще ви кажа, че след два часа ще има акция еди-къде си. Все пак не съм главен секретар на МВР\", заяви премиерът Бойко Борисов относно борбата на държавата със спортните залагания на черно. Министър-председателят бе гост на церемонията по награждаването на най-добрите футболисти за изминалия сезон в \"А\" група.


Според Борисов държавата се справя добре в борбата си с \"черното тото\". \"Това, което направиха МВР и прокуратурата и продължават да правят, е достатъчно и най-вече това, което Дянков направи преди две-три седмици, по негова инициатива променихме закона за хазарта и сега приходите, които идват от лотарията, от тотото, могат да отиват не само за футбола, а и за други видове спорт, както и за култура. За 24 май ще направим една томбола и парите отиват директно по сметките за култура и спорт. Трябва да има задължително пари за ДЮШ\", сподели премиерът.


Той обаче не пожела да коментира има ли организирани акции срещу президенти на дадени отбори, подозирани в уговаряне на мачове.


\"Питайте ме за волейбола, гимнастиката. \"Спортпалас\" е готов. Обмисляме в Пловдив да помогнем на двата клуба, софийските, виждате какво правим за тях. Сега правим и театъра в Перник във финансово-икономическа криза. От 2004 е изгорял пернишкият театър, а септември ще сме на постановки там\", продължи Борисов. /БГНЕС