Два автомобила се удрят, изхвърчат от пътя и буквално помитат мъж на 34 години и жена на 39 години...

Два тежки инцидента с пешеходци за последното денонощие - трима души загинаха и едно момиче беше ранено при катастрофи край Пазарджик и в центъра на София.

 

В столицата инцидентът е станал на булевард \"България\". Два автомобила се удрят, изхвърчат от пътя и буквално помитат мъж на 34 години и жена на 39 години.

 

Зад воланите на два мощни автомобила седят две млади момчета – на 23 и 21 години. Колите се движат в две съседни платна, скоростта е доста над 100 километра в час, според първоначалния оглед. Нещо обаче се случва и двете коли се удрят странично.

 

На неподходящото място и в неподходящото време са се оказали мъж на 34 години и жена на 39 години. Те са се връщали от рожден ден и са вървели по тротоара, когато двата автомобила ги връхлитат.

 

Мъжът е качен на капака на една от колите и е влачен няколко метра. Минути по-късно и двамата са починали. Какво е предизвикало катастрофата все още се изяснява.

 

И двете момчета не са пили алкохол преди да седнат зад волана, обясниха пътните полицаи. За трите години, в които са шофьори, нямат и сериозни пътни нарушения.

 

Района на площад \"Ручей\" обаче е едно от местата в София с най-голямата концентрация на катастрофи. Само за изминалите две години след тежки инциденти там са загинали повече от шест души. Това е и една от отсечките, на която се говори, че се провеждат така наречените гонки.

 

Дали и в този случай причината за тежката катастрофа е прекалено високата скорост, ще стане ясно най-рано след 20 дни. Тогава ще бъдат готови автотехническите експертизи.