Уиндсърфът радва все повече туристи по Черноморието и за него няма възрастово ограничение...

Уиндсърфът радва все повече туристи по Черноморието. За него няма възрастово ограничение, казват че трябва и не много време, за да усвоим тънкостите на движението по вода.

Дъска, платно, подходящ вятър. И само след няколко часа във водата можем да се пристрастим към уиндсърфа, споделят запалените последователи на водния спорт.   

Владимир работи като софтуерен специалист по 7 месеца в годината. През останалите пет е инструктор по уиндсърф и се посвещава изцяло на хобито си. Подготвя начинаещи сърфисти вече 8 години.

„Сърфът е приятен спорт, който е удобен за всяка възраст и от малки деца до възрастни хора. Над 60-годишни се качват и се оказва доста лесно, така че всеки може да го подкара и да го практикува. Така че, в общи линии, завишение на интереса има", разказва още той. 

Най-важното, преди да се захванем с уиндсърф, е да изберем подходяща екипировка и да се съобразим с времето. Ако не плуваме добре – хубаво е да използваме спасителна жилетка. За начало, най-добре е да вземем няколко урока от опитен сърфист. 

Ако сме начинаещи и бризът се засили, добре е да не експериментираме. В противен случай, връщането може да се окаже трудно и да не се справим сами.

Макар да изглежда трудно на пръв поглед, карането на сърф се усовява бързо, уверяват инструкторите.

И да не забравяме – ако паднем от сърфа, достатъчно е просто да се хванем за дъската – тя не може да потъне.