Той отрече слуховете, че иска да сформира своя партия

„Аз не съм олигарх. Не попадам в дефиницията за олигарх. Това е една пропагандна схема. Това е опит да бъде разрушено доверието на медиите на „Икономедия”, които устойчиво през тези 20 години на прехода държат една здрава и принципна позиция за модернизация на държавата. Аз от първия си ден на това издателство стоя зад името си като акционер и съсобственик на „Икономедия”. Нито един ден не съм се крил”. Това заяви бизнесменът Иво Прокопиев в студиото на „Здравей, България”.

 

Поводът за това изказване бе обвинението на председаля на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, че Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Иво Прокопиев са сключили сделка, ощетила държавата с милиони. Става въпрос за това, че на Българската фондова борса са били продадени остатъчните дялове на едно от ЕРП-тата - ЕВН, по такъв начин, че цената е била много занижена, т.е., нещо много скъпо е продадено на много по-ниска цена.


Прокопиев посочи, че ако се търсят олигарсите, „трябва да се види къде са икономическите ресурси и кой извършва сделки в своя полза”.


По повод това дали сформира своя партия, той заяви: „Не смятате ли, че аз би трябвало да знам, ако правя такава партия?”


„Не съм имал конфликт с Цветан Василев”, бе категоричен Прокопиев. По думите му генезисът на тези атаки срещу него се породил от разследване на в. „Капитал” за банката на Василев. Оттогава до сега в медиите на Василев и на Делян Пеевски има хиляди публикации срещу мен", допълни още бизнесменът.

 

Според него това е една конструкция, която позволява независимо кой е на власт, задкулисните механизми, по които се управлява държавата, да останат едни и същи и интересите зад тях да са едни и същи, непроменени, а политиците да играят роля само на една фасада.