Съставът ми не е перфектен, но аз ще работя с него, твърд е португалецът


Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо опроверга твърденията, че планира да купува нов нападател през януарския трансферен прозорец.

Демба Ба, Фернандо Торес и Самуел Ето'о успяха да реализират едва 4 гола във Висшата лига досега през сезона.

Независимо от това Моуриньо продължава да вярва, че има потенциал да извлече най-доброто от настоящия състав, без да купува нови футболисти.

„Ако ми кажете, че Агуеро вече е вкрал 10 или 12 гола, че Негредо също има 10 или 12 гола, Джеко има 4 или 5, Рууни - 8 или 10, Жиру - 8 или 10, Стъридж - 8 или 10, Суарес - 10 или 12, или ме попитате, дали бих искал моите нападатели да вкарат 8, 10 или 12 гола, естествено ще кажа да“, коментира Моуриньо.

„Ако нашите нападатели бяха вкарали по 8, 10 или 12 гола, щяхме да сме на върха на Висшата лига. Това обаче е реалността и моите нападатели дават всичко то себе си. Отборът работи здраво. Какво повече мога да направя? Ние работихме и продължаваме да работим. Това е единственият начин, който аз познавам - да продължавам да работя“, допълни Специалния.

„Естествено, продължи той, - че искаме най-добрите възможни резултати, но аз не чакам нови футболисти, нито моля за такива. Това е труден период за клуба и този период трябва да го използваме, за да опитаме да развием още по-добре футболистите, които имаме и да обезпечим бъдещето си.”

„Това е моят състав, завърши Жозе. - За добро или лошо това е, с което разполагам. Естествено, това не е перфектният състав, но е моят и аз ще работя с него да последния ден. Критките не помагат. Какво ще постигна като критикувам футболистите си!? Няма да постигна нищо!”

Еден Азар е топреализатор на сините този сезон с 6 гола в 15 мача от Висшата лига.