Гледайте играта на юристите Даниел Вълчев и Огнян Герджиков и лекарите Хасан Адемов и Мирослав Ненков от 20.00 ч. по Нова

Анестезеолози се борят с Джъстин Бийбър, а адвокати – с Херодот. Кой ще надделее, ще разберем в епизода на „Стани богат” тази вечер, когато с изцяло благотворителна мисия на стола на богатството ще седнат една лекарска и една адвокатска двойка.

Министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов и бившият заместник здравен министър д-р Мирослав Ненков ще търсят рецептата на печелившата стратегия, а бившият министър на образованието проф. Даниел Вълчев и проф. Огнян Герджиков ще защитят професорските си титли.

За същността на анестезиологията и неизбежното подкосяване на краката, когато дишането на пациента спре, ще разкаже първата двойка. Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще се върне назад към първата си работа, когато само на 25 години, като селски лекар, го посрещнали с думите „Добър ден, докторе, ти ли си новият фелдшер на селото?”. Защо първия път, когато влязъл в Народното събрание, му замирисало на операционна зала, а след това операционната зала му миришела на парламента? Ще им помогне ли медицината да отговорят на въпроси за Мел Гибсън и Леонардо да Винчи и как Джъстин Бийбър сериозно ще предизвика двама анестезиолози?

Веднага след тях правото и политиката ще се обединят в името на благотворителната кауза. Огнян Герджиков и Даниел Вълчев за правото като семейна предопределеност и собствен избор, за политиката и човека и кой кого променя. Даниел Вълчев ще признае, че семейството му очаквало от него да стане капитан на кораб – също като баща си, но той избрал правото. Огнян Герджиков пък няма да скрие наблюденията си, че студентите определено възприемат много по-бързо от депутатите и ще си спомни за първите си студенти, сред които и главния прокурор Сотир Цацаров. Двамата ще защитят професорските си титли, като се изправят срещу въпроси, свързани с големите футболни трансфери, американските актьори и историята на Херодот.

Коя двойка ще защити професията си по-добре и каква сума ще съберат в името на най-новата благотворителна и социално-отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп – Game Changers, за която в световен план отговаря фондация Reach for change? Отговорите на тези и други въпроси – в  „Стани богат” тази вечер от 20.00 ч. по Нова.