С него ще получите правни знания по различни казуси

Изобретиха нов начин за защита на българските туристи в чужбина. При проблем с резервации на хотели или пък полети в Европа вече можем да си поискаме обратно парите, при това на 23 езика, включително на норвежки и исландски. Тази възможност ни дава специално приложение за мобилни телефони. То е разработено от Мрежата от Европейски потребителски центрове и е безплатно.

 

Ако не искаме да се опитваме да го произнесем можем просто да покажем написаното на човека зад гишето.Това приложение за мобилни телефони можеше да спести на Николай Йорданов 600 евро. Толкова е платил за път и хотел в Ница - напразно

 

По план е трябвало да лети от София до Ница през Братислава. Стига обаче само до Словашката столица. Там установява, че авикомпанията, която е трябвало да го превози, е фалирала. Така Ница остава само в мечтите му.

 

От хотела там отказват да му върнат парите защото резервацията не го предвиждала. И това не е всичко. Плаща си допълнително за нощувка в Братислава, че и за полет обратно към София, като се разхожда през половин Европа. Признава, че това приложение е щяло да му е от полза. То дава напътствия и за проблеми с кораби, и за медицински нужди.