Profitshare стартира дейността си в България през януари 2015

Само два месеца след старта на Profitshare на българския пазар, стойността на генерираните продажби в платформата за афилиейт маркетинг надхвърли прага от един милион лева. Поръчката, чрез която Profitshare надвърли един милион лева съдържа LED телевизор и стойка за стена. Тя е била направена от един измежду 2000-те регистрирани афилиати в платформата, като съответният магазин е платил на афилиата 3% от стойността на поръчката.

 

Първият милион лева генерирани продажби чрез aфилиейт платформата Profitshare е вече факт едва два месеца след старта на услугата в България. Profitshare стартира дейността си в България през януари 2015 и покани, както онлайн издателите да създадат профил в платформата, получавайки стартов бонус от 50 лева (валиден и през месец април), така и онлайн магазините да се присъединят като рекламодатели, заплащайки единствено процент от стойността на генерираните продажби чрез платформата.    

 

„Бързият растеж на продажбите чрез афилиейт маркетинг ще окуражи тези, които все още не са опитали този изключително ефективен метод за промотиране, да преосмислят онлайн стратегията си. В момента афилиатите, чиито брой надхвърля 2000, промотират 6 онлайн магазина“, сподели Александър Ангелов, ръководител на проекта Profitshare България.

 

Важен фактор при развитието на пазара за електронна търговия е адаптирането му към модела за плащане на даден процент от стойността на извършените продажби от афилиатите. Този подход е иницииран от Profitshare още със самия старт на българския пазар, предоставяйки полезно съдържание на всички заинтересовани чрез блога си. Скоро мрежата ще организира срещи за афилиати и рекламодатели, имащи за цел обсъждането на ефективни стратегии за онлайн промотиране и растеж на продажбите.

 

За Profitshare

Profitshare е платформата за афилиейт маркетинг с най-голям брой продажби от Централна и Източна Европа. През шестте години от своята дейност са генерирани продажби на стойност 100 милиона Евро за участващите в нея онлайн магазини. От началото на месец януари 2015 година, Profitshare е вече и на българския пазар.

 

*Платена публикация