Гледайте срещата от 17.00 ч. в ефира на Diema Sport, както и на Gong Play

Славия посреща Левски в стотното издание на най-старото столично дерби. Двубоят е днес от 17.00 ч. и ще може да го проследите в ефира на  Diema Sport, както и на Gong Play.

Наставникът на Левски Стойчо Стоев заяви преди срещата, че отборът му трябва да търси постоянство в изявите си, пише спортният сайт Gong.bg. Стоев разкри, че има няколко играчи с проблеми и добави, че те вероятно ще получат почивка.  „Сега играхме един мач за Купата и сега отиваме за първенство. Играчите осъзнават, че мачът с Лудогорец е минало и предстои среща със Славия, където трябва да се представят добре. Със сигурност ще дам почивка на някои футболисти. Рано е да кажа на кои. Казах им, че трябва да търсим постоянство, за да може във втория мач с Лудогорец да сме в нужното състояние. Трима-четирима са с проблеми“, започна Стоев.

На 99% е сигурно, че Левски ще бъде без своя капитан Владимир Гаджев срещу Славия. Той има травма от мача с Лудогорец и се очаква треньорският щаб да му даде почивка. Твърде вероятно е същото да се случи и с опитния Веселин Минев. Двамата не се включиха във вчерашното занимание. Поради тази причина Стойчо Стоев ще трябва да прави промени в състава. Почти сигурно е, че сред титулярите ще се завърне Емил Нину. Румънецът може да играе като ляв бек и централен защитник. Съществува опция мачът с „белите“ да започне и друг новак в Левски - Лукаш Гикиевич. Славия няма проблеми със своя състав, а и тимът е амбициран да постигне победа за своят 102-ри рожден ден.

Но това не е единственият двубой, който приковава вниманието на зрителите днес. От 20.00 ч. в директна битка за Европа един срещу друг се изправят тимовете на Литекс и Берое на стадиона в Ловеч.  Diema Sport, както и на Gong Play ще излъчат срещата директно.

Гостите от Стара Загора просто нямат право на грешка в тази битка, защото ако не я спечелят, могат направо да кажат "сбогом" на Лига Европа през лятото. Докато, ако ловчанлии вземат трите точки, ще посегнат дори към второто място, на което е повече от колебливия тим на ЦСКА.

Не пропускайте на най-интересните футболни срещи от българското първенство днес в ефира на Diema Sport, както и на Gong Play.

Снимка: Gong.bg / Георги Димитров