От седмица министърът се оплаквал от болки в гърлото

 

Министърът на културата Вежди Рашидов е заминал спешно за Германия за изследвания, пише вестник „24 часа” в броя си от четвъртък.


“Имаше проблеми с носа и гърлото. Все споменаваше, че го боли, че понякога му е трудно да говори. Първо мислеше, че е синузит. Изписаха му лекарства, но не му помогнаха. Все му се струваше, че нещо го дразни в гърлото. Имаше болки, дори го сподели по една телевизия. Реши да се посъветва с други специалисти”, казват запознати.


В клиника правят на Рашидов бронхоскопия. Резултатът - полип в гърлото, макар и капсулиран. Съветът на специалистите е максимално бърза операция.


Събитията се развиват буквално в рамките на няколко дни. В понеделник се прави прегледът, на следващия ден след консултация с приятели - Снежа - съпругата на министъра, научава за голям есперт по този вид полипи в Германия и незабавно заминават.


Там на Рашидов му предстоят още прегледи и уточняване на диагнозата, които все още не са приключили. Предположенията са, че най-вероятно ще се наложи операция.


От Министерството на културата лаконично отговарят: “Министър Рашидов е в болнични”.

 

Пълния преглед на печата гледайте във видеото.