84-сантиметровият актьор е в кома от няколко дни

Актьорът, който през 80-те изигра ролята на Алф в едноименния американски сериал -  Михали „Мичу“ Мезарос, се бори за живота си.

76-годишният актьор е изпаднал в кома, съобщава изданието TMZ. Той се намира в болница в Лос Анжелис, а прогнозите за състоянието му не са добри. Миналата седмица агентът му Денис Варта го е открил в банята му в безпомощно състояние и веднага се обадил на телефона за спешни случаи 911.

Преди да изпадне в кома актьорът е заявил на лекарите, че не желае да му бъдат изключени животоподдържащите апарати, дори и ако здравословното му състояние не се подобри.

84-сантиметровият Мезарос е вписан е в Книгата на Гинес като най-малкия жив човек на планетата. Здравето му сериозно се влоши, след като преди 8 години той получи инсулт.

Мезарос изпълняваше роли в доста филми, но остана най-известен с ролята си на Алф в едноименния сериал. В първия сериал той е носил костюм покриващ цялото му тяло, но в следващите, заради оплакването, че му е много топло е бил сниман само в горната част на тялото.

Актьорът по произход е от Унгария и първите си представления е направил в цирк, където е бил представен като най-малкия човек. Последната роля, която Мазеро изпълнява е във филма: Warlock "The Armagedon" през 1993 г.