Гъста мъгла и намалена видимост на АМ "Струма" край Петрич

Засилени проверки по пътищата в страната. Пътна полиция ще следи за шофьори, употребили алкохол, неправоспособни водачи, такива без колан, както и за шофиране с превишена скорост. Особено внимание ще се обръща на обезопасителните средства за децата в автомобилите. Във фокуса на проверките ще бъдат и водачите на мотоциклети. Засиленият контрол на пътя ще продължи до 24 април. 

Започват проверки за използването на обезопасителни средства

От АПИ алармират шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по АМ „Струма“ в участъка ГКПП „Кулата“ – Марикостиново и по път III-108 АМ „Струма“ – Петрич поради гъста мъгла и намалена видимост.

Глобата за нарушителите без колан е 50 лева и отнемане на 6 контролни точки. За несложена каска от страна на водача глобата е също 60 лева, за пътника – 50 лв.

Отговорност носят и собствениците на МПС-та, които предоставят колите си на лица без шофьорска книжка. За миналата година са засечени над 20 000 случая. Глобата за неправомерно предоставяне на автомобил е от 100 до 300 лева като се предвижда и прекратяване на регистрацията за срок от 6 месеца до 1 година.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес