Вижте какво още каза той в студиото на „Неделята на NOVA“

„Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. Политическото ръководство на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви интуиция със своевременното въвеждане на извънредното положение“. Това заяви преподавателят по конституцинно право и миинистър-председателет в периода август-ноември 2014г. проф. Георги Близнашки.

МЕДИЦИНСКО ЧУДО: В Пловдив излекуваха пациент след 26 дни интубация (ВИДЕО)

„За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас“, каза още той за предаването „Неделята на NOVA“.

По думите му разпространението на коронавируса се е ограничило до максималната степен, в която това е било възможно.

36 нови случая на COVID-19, заразените са 2211 (ВИДЕО)

„Важното е, че хората разбраха, че държавата съществува и тя е тук. Беше създадена пълна мобилизация и ситуацията беше под контрол през цялото време, за разлика от други държави“, категоричен бе Близнашки.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.