Стотици се включиха в инициативата на NOVA

Българи в цялата страна се включиха в инициативата на NOVA по повод 24 май и поздравиха българските учители, като им ръкопляскаха.

 

Вълчев: Българските учители заслужават да бъдат аплодирани

Аплодисментите са за усилията, които учителите полагат, за да може децата да не прекъсват учебния процес по време на извънредното положение. 

Директорът на 9 Френска езикова гимназия в София Емилия Богданова вдъхнови екипа на NOVA да стартира инициативата. В ефира на "Плюс-Минус. Коменатарът след новините" тя подчерта, че не само лекарите, но и българските учители имат нужда от искрено и топло благодаря.

 

 

"Искам да благодаря на всички български учители, всички те го заслужават. Също така и българските ученици го заслужават. В една трудна ситуация всички успяхме да покажем, че можем да се справим", заяви тя.

Благодарност изразиха и учениците на гимназията - както дванадесетокласниците, за които това е последния 24 май като ученици, така и по-малките.

 

 

Някои ученици избраха да пляскат не от училищния двор, а от балконите си. Други аплодираха от екрана на компютъра си - там, където ще завършат учебната година. Аплодисмените си дадоха и вече порасналите ученици.

Каузата подкрепиха и от Дома за хора с увреждания в Русе.

 

 

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.