Голяма изненада очаква участниците и зрителите в следващия епизод на предаването

Първата елиминационна битка във втория сезон на най-екстремното риалити предаване в българския ефир – „Игри на волята: България“ е факт. В сблъсъка за оцеляване един срещу друг се изправиха Елена от племето на Жътварите и Лазаринов от Ловците.

Преди да премерят сили в същинското изпитание, двамата състезатели трябваше да определят по един от съотборниците си за съюзник. Той можеше да им донесе ключово предимство в допълнителна игра, включваща стрелба с лък по мишена. Избраниците на номинираните бяха Милен от Жътварите и Вайс от Ловците. Победител стана Вайс, чиито 6 изстрела бяха по-точни и дадоха на Елена ключово предимство в елиминационната игра. Той спечели за себе си и 30 златни гроша.

Витомир Саръиванов: В „Игри на волята” този сезон зрителите ще видят още повече битки

Напрегнатият елиминационен двубой включваше сглобяване на огромен триизмерен пъзел. Преди всяка част от него участниците преминаваха през различни препятствия. Спечеленото от Вайс предимство донесе минута повече за Елена и тя стартира изпитанието по трасето преди Лазаринов. Въпреки това тя не можа да се пребори с тежките кубове достатъчно бързо и се превърна в първия участник напуснал предаването.

„В играта не ми достигна физическа сила. Смятам, че имах достатъчно хъс. Не успях да покажа всичко от себе си. Моето участие приключи още на първата битка и нямах тази възможност, но такава е играта“, сподели Елена пред водещите Ралица Паскалева и Димо Алексиев минути след края на елиминационното изпитание.

Елена срещу Лазаринов в битка за оцеляване в „Игри на волята: България”

Междувременно животът на Рибарите в местността до Дивата река става все по-тежък, а липсата на храна предизвика тотален срив в духа на някои от състезателите. Племето се намира на ръба на силите си и се чувства напълно безсилно срещу суровите условия на природата. Ще успее ли нищетата и липсата на храна да мотивира Рибарите и играчите да мобилизират силите си в следващата битка за територии, ще стане ясно в понеделник (14.09). Тогава зрителите ще станат свидетели и на една от най-големите изненади във втория сезон на „Игри на волята: България“, която ще предизвика силни емоции, не само сред участниците, но и сред зрителите.“

Гледайте най-мащабния риалити формат у нас – „Игри на волята“, всеки понеделник от 20:00 ч., а от вторник до петък в 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.