Също като съпругата си, Дъг разбива много клишета

Камала Харис вече разби всички клишета, ставайки първата жена вицепрезидент и първият цветнокож на тази позиция. Съпругът й обаче далеч не й отстъпва и чупи други бариери.
Освен че е на път да стане първият „втори джентълмен”, Дъг Емхоф е и първият евреин, женен за президент или вицепрезидент.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

През цялата президентска кампания 56-годишният Емхоф беше неотлъчно до съпругата си и като всички нейни изявени почитатели, изразяваше подкрепата си под всякакви форми. Той самият обаче успя да си спечели много фенове.

Коя е Камала Харис? (СНИМКИ)

Дъг Емхоф е роден в нюйоркския квартал „Бруклин”, син е на дизайнер на женски обувки. Когато е тийнейджър, семейството му се мести в Лос Анджелис. Емхоф е възпитаник на юридическия факултет на Университета в Южна Калифорния и работи като адвокат в продължение на около 30 години. Именно работата му го среща и с настоящата му съпруга – Камала Харис. Клиент на Емхоф организира „сляпа среща” между него и бъдещия вицепрезидент на Америка, тогава главен прокурор на Калифорния.

Камала Харис: Чака ни много работа, да се захващаме!

„Отидохме на сляпа среща, след която никога не се разделихме”, споделя Дъг за връзката си с Камала в интервю. Двамата сключват брак през 2014 година. Преди да срещне Харис обаче Дъг Емхоф е бил женен за Кърстин Емхоф, от която има две деца – Кол и Елла.

Камала Харис: Може да съм първата жена в тази роля, но няма да бъда последната

„Ние сме едно модерно семейство”,  споделя Камала Харис за отношенията си с децата. „Смятам, че ключът към връзката ми с Кол и Елла, е отношението ми към майка им. Ние сме приятелки. Наистина бях привързана към Дъг, но мисля, че децата му наистина ме подтикнаха към стъпката да създам семейство с него”, разказва още Харис.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.