„Трябваше да се направи нещо видимо, така че да се отговори на очакванията на нашите международни партньори”, каза още той

„Промяната за това специален прокурор да наблюдава главния, беше необходима. Трябваше да се направи нещо видимо, така че да се отговори на очакванията на нашите международни партньори”. Това заяви заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

„В обществото има различни мнения по този въпрос. Самата прокуратура не е убедена в необходимостта от подобна фигура, има и политици от управляващото мнозинство, които също изразиха определено несъгласие с подобен подход”, каза още той.

И допълни: „В крайна сметка нито един проблем в нашия сложен живот няма едно единствено решение. Явно това е възможоното решение към момента”.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.