Вижте какво още каза тя в студиото на „Неделята на NOVA”

„Често получава запитвания от млади хора, преболедували коронавирус, дали могат да влязат отново във фитнесите и да започнат тежки натоварвания. Обикновено даваме съвет натоварването да става постепенно, защото не знаем как са възстановени белият дроб и сърцето”. Това заяви пулмологът д-р София Ангелова в студиото на „Неделята на NOVA”. 

Дерматолог: Едва 20 % от заразените с COVID-19 проявяват кожни заболявания

„Оказа се, че COVID-19 е продължително заболяване. Според проучване само 0,7% от преболедувалите нямат, по-голямата част имат такива. Най-много са тези, които имат симптоми като задух и умора”, каза още тя.

„Ние делим пациентите на такива в следостър период – той трае 1 месец. Една част от хората се възстановяват през него. Острият COVID е до 3 месеца. Има и хроничен COVID – това са пациенти със симптоми повече от 3 месеца”, посочи пулмологът.

Нови 3600 дози от ваксината на Moderna пристигнаха у нас

Д-р София Ангелова обясни, че е добре да се прави дихателна гимнастика, с която да се калят диафрагмата, дихателните мускули и белия дроб.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.