Излизането му от студиото по време на ефир е може би краят на една от най-забележителните шоу кариери в съвременния свят

Седмицата започна с шумно обвинение срещу английската корона. Меган Маркъл отправи тежки упреци към кралското семейство, като ги обвини в расизъм към неродения и син – Арчи. По думите на херцогинята на Съсекс, член на британското кралско семейство е изказал притеснение към цвета на кожата на бъдещия им син. В Съединените щати това разкритие очаквано предизвика остри настроения към Короната.

Във Великобритания обаче консервативното общество не повярва на думите на бившата актриса. Водещият на сутрешното предаване „Добро утро, Британия!" по телевизионния канал Ай Ти Ви - Пиърс Морган падна жертва на собствените си коментари и напусна телевизията с гръм и трясък.

Излизането му от студиото по време на ефир е може би краят на една от най-забележителните шоу кариери в съвременния свят, а началото й е още през далечната 1989 година.

В края на 2010 г. журналистът заема мястото на Лари Кинг в CNN, а там първи негов гост е Опра Уинфри. Точно тя направи ексклузивното интервю с Меган и Хари 11 години по-късно.

"Гардиън": Меган и Хари срещу институцията - красивата приказка, станала свирепа

С развитието на шеметната си кариера Пиърс Морган не успява да се предпази от участие в поредица скандали. Един от най-шумните от тях е свързан с обвинения към „Mirror” от бившия модел Хедър Милс за подслушването на телефона й , докато тя е била женeна за Пол Маккартни.

Известен с острия си език, Пиърс Морган е автор и на някои от най-запомнящите се интервюта в телевизионния ефир. Едно от тях е с Доналд Тръмп малко преди той да стане президент.

Гневен принц Уилям: Не сме расисти!

Краят на пребиваването на Морган в ефира на „Добро утро, Британия” дойде след като той изтъкна, че Хари и Меган са представили нещата по начин, по който изглежда, че цялото кралско семейство е съставено от расисти, без обаче да посочват конкретни имена. От екипа на медията излязоха с позиция почти мигновено.

И докато Морган чака своя ред на трудовата борса, кралица Елизабет направи първото си изявление след интервюто на внука си и съпругата му пред Опра. Тя заяви във вторник, че кралското семейство ще разгледа внимателно твърденията за расизъм в Бъкингамския дворец.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Николай Беремлийски

СЕКС, ЛЪЖИ И АБДИКАЦИЯ: Скандалите в британското кралско семейство (ГАЛЕРИЯ)

Бъкингамският дворец с първа реакция след интервюто на Хари и Меган

След интервюто на Хари и Меган - какви са реакциите на Острова

Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари за цвета на кожата на Арчи

ПРИЗНАНИЕ: Меган и Хари се оженили тайно