Принц Чарлз награди Елтън Джон с Орден на кавалерите на честта

На тържествена церемония в двореца Уиндзор британският престолонаследник принц Чарлз удостои музиканта Елтън Джон с приза Орден на кавалерите на честта.  

„Аз съм горд британец, благословен съм с тази награда. Имах прекрасен живот, всъщност музиката е моят живот. Приемем това отличие като знак, че имам  още какво да дам не само с творчеството ми, а и с благотворителните ми дейности", каза изпълнителят.

Елтън Джон издаде албум, вдъхновен от локдауна

Орденът на кавалерите на честта е създаден през 1917 г. от бащата на кралицата, крал Джордж Пети. Наградата се връчва на личности със значителен принос към изкуството, науката, медицината или правителството. 

Необикновената история на големия сър Елтън Джон

Кейт Мидълтън посети Имперския военен музей в Лондон, за да отвори две нови галерии. 

Една от експозициите е посветена на Втората световна война и включва над 2000 фотографии, книги, писма и произведения на изкуството.  

Другата носи името „Поколения: Портрети на Холокоста“ и в нея са изложени 50 портрета. Херцогинята на Кеймбридж е правила два от тях през януари 2020 г. Единият е на Стивън Франк, а другият на Ивон Бърнщайн, оцелели от Холокоста, с които кралската особа се срещна по време на посещението си. 

Принц Уилям и Кейт Мидълтън раздадоха награди за опазването на околната среда

Междувременно в Ню Йорк британският принц Хари обедини сили с Джон Бон Джоуви, за да почете ветерани, военнослужещи и семейства на военни на годишната гала „Възхвала на свободата“. 

„Мисля, че инициативата е много добра. Това, което Хари предприе, предизвика голям интерес сред ветераните. По този начин, като принц в служба на страната си и като военно лице, той отдава заслуженото уважение на хората, които са служили на своите страни“, смята бившият астронавт от НАСА Майк Масимино.  

Бон Джоуви и принц Хари не за първи път участват в инициативата - през март 2020 г. заедно с военен хор издадоха сингъла "Unbroken", за да повишат осведомеността за посттравматичното стресово разстройство на военните завърнали се от войната.  

Приходите от продажбата на сингъла бяха   предоставени на фондация, която подкрепя игрите за ранени и болни ветерани „Инвиктус“. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.