В града живеят цели квартали с българи

Дълги опашки и рекордна избирателна активност в Чорлу. Част от хората там предпочетоха секциите, в които вотът се подава с хариена бюлетина. До тежки спорове и нарушения не се стигна. 

В Турция секциите бяха над 120, а в около 50 от тях се гласуваше с машини. 

 

Турция е държавата с най-много секции зад граница, най-много машини и най-много предварително подадени заявления. 

 

 

ВОТЪТ 2 В 1: България избира парламент и президент

 

4 от 8-те секции в Чорлу се намираха в едно от училищата в града. На първият етаж гласуваха с бюлетини, а на втория - с машини. Оказва се, че повечето хора, които дойдоха до секциите, нямаха предварително подадени заявления. И този път има организация, свързана с декларациите за изборите. В една стая, която се намира близо до избирателните секции, има около 15 души, които попълват декларациите на гласуващите. В конкетното училище са гласували над 8000 души, което е рекорд.

 

 

 

 Повечето от гласоподавателите в Чорлу днес гласува и за президент, и за парламент. 

 

И казват, че винаги, когато има избори, ходят до урната, защото вярват, че само така могат да променят онова, което не им харесва в България.  А освен в Чорлу, дълги опашки от желаещи да гласуват днес има и в Измир. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.