Триумф за Ед Шиърън и кей поп групата BTS

След виртуалното си издание през 2020 г. заради пандемията този път церемонията за Европейските музикални награди на MTV беше в Будапеща в знак на подкрепа към ЛГБТ общността.

Рапърката Соуити, която грабна приза за най-добър млад изпълнител, беше водеща на спектакъла.

Ед Шийран беше удостоен с приза за най-добър изпълнител и за най-добра песен за "Bad Habits".

Корейската банда BTS взе четири награди в категориите за най-добър поп, най-добра група, най-добри кей поп изпълнители и най-много почитатели.

Рапърът Лил Нас Екс спечели отличието за най-добър видеоклип за "Montero".

Ники Минаж получи приза за най-добър хип хоп, италианската група "Монескин" надделя в категорията за рок, а Йънгблъд спечели наградата за най-добро алтернативно изпълнение.

Броени дни до връчването на Европейските музикални награди на MTV

„Това отличие е почит към индивидуализма. Това е награда за онова 13-годишно момче от Северна Англия, което смята, че можеш да бъдеш такъв какъвто пожелаеш! Продължавайте да се борите, продължавайте да бъдете себе си. Вашето въображение и вашата индивидуалност са най-доброто, което можете да дадете на света. Хората ще се опитат да ви съкрушат, повярвайте ми. Ще се опитват да ви съборят, но вие отстоявайте позициите си. Гордейте се с това, което сте. Благодаря! Обичам ви!", заяви той.

Малума беше отличен в категорията за най-добра латино песен.

Европейските награди на MTV ще бъдат в знак на подкрепа за ЛГБТ общността в Унгария

„Знаете ли, чувствам се толкова горд, че съм латиноамериканец. Извървях дълъг път, за да стигна до тук. Искам да благодаря на екипа ми, както и на майка ми, която гледа в момента - "Мамо, обичам те!". Това отличие е за родния ми град Меделин. Колумбия вече не е Пабло Ескобар. Колумбия е Малума, бейби, Обичам ви толкова много. Благодаря на всички!“, каза изпълнителят.

Европейските музикални награди на MTV се връчват всяка година в различна държава от 1994 г.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.