WWF с кампания „Цветя за булката“

Да увековечим сватбения си ден, като в негова чест засадим гора – това става възможно, благодарение на WWF с кампанията „Цветя за булката“.

„Разхищението, което обикновено представлява подаряването на букет на булката в сватбения й ден, реших, че може да се превърне в смислена кауза. Включването в кампанията става изключително лесно. На всички желаещи двойки даваме кутия, в която гостите на сватбеното им тържество да поставят средства, които иначе биха дали за букет за булката”, обясни ръководителят на дарителската кампания Елена Ганчева.

Младоженците, решили да се включат в каузата, получават подарък от „Фонд за дивата природа”.

Ганчева уточни, че усилията на организацията по засаждането на гори в България продължават повече от 16 години.

„Създаването на една гора не започва и не свършва с поставянето на една фиданка в земята. Отнема много време и усилия. Основно се фокусираме ръвху горите по поречието на реките, тъй като те са най-унищожавани през годините. Грижата за една бъдеща гора продължава най-малко три години след засаждането на дръвчета”, каза още тя.

След рестарта на кампанията желание за участие в нея са проявили над десет двойки, първата от които е от Бургас.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.