Те надминаха 13 пъти цените на бизнес имотите в столицата

Наемите на магазини в "Слънчев бряг" надминаха 13 пъти цените на бизнес имотите в столицата. В момента в курорта се търсят наематели за новия летен сезон 2023, но интерес няма. 

Брокерът Надя Драгиева споделя, че войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини в курортните градове. "В Бургас, след края на сезона, хората търсят нови места за своя бизнес, ако са планирали преместване. Тогава са и най-високите наемни нива. Усилено продължава да бъде търсенето на жилищни имоти. 20-30% е ръстът на наемите в сравнение на миналата година. Има лек отлив от търсене на имоти от страна на украинци", посочи тя.

Брокер: 15-20% ръст на наемите в големите градове заради конфликта в Украйна

По думите ѝ, според обзавеждането си, апартаментите се делят на нисък, среден и висок клас, което определя и цената. "Наем на жилище със старо обзавеждане бележи ръст със 100 лева и стига до 300, а при луксозно обзаведените в нови сгради наемът достига до 2500 лева. Тези, които плащат високите наеми, имат високи доходи и обикновено работят от вкъщи, в IT сектора. От въвеждането на хоумофиса насам скочиха и наемите. Има и имоти с прекалено висока цена, които остават празни. Цени на квадратен метър по 1000 евро вече няма, особено в сградите висок клас", обясни брокерът. И посъветва хората да внимават за важните за тях неща и да не бързат с вземането на решение.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.