В главните роли са актрисите Стефани Атала и Рита Хайек

Филмът „Иман” е вдъхновен от истински факти и е посветен на три човешки съдби, обединени от темата за тероризма, вярата и доброто у всеки от нас. „София Филм фест” представя продукция, която разглежда насилието по непознат до момента начин. Една от най- страшните международни заплахи е показана от актрисите Стефани Атала и Рита Хайек.

„Заглавието на филма „Иман” означава и вяра на арабски . Това е и името на една от героините на филма. Вярата обединява всички герои. Това е филм за пътя на героите. Има три истории и всяка история има свой герой. Всички са мотивирани и са водени от вярата, за да стигнат до момента, в който трите истории се обединяват”, разказа актрисата Стефани Атала.

Филмът разказва за един от най-страшните терористични актове.

„Нашите героини са две арабски жени. Те са на път да извършат терористична атака в Кипър. Може да видите и тяхната история. Историята на едната, която има предишен живот преди да се радикализира и на другата героиня, която също се открива в  терористичната идея”, разказа актрисата Рита Хайек.

Филмът разказва и истории за семейството и  за религията.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.