Гледайте завладяващата българска лента "Писма от Антарктида" този петък от 10.00 ч. в ефира на NOVA

В деня на Национален траур в памет на патриарх Неофит NOVA ще покаже една истинска история за надеждата и любовта в българския филм „Писма от Антарктида” от 10.00 ч.

Българската лента от 2019 г. разказва историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния й син Ники (Симеон Ангелов) и една голяма тайна между тях – водена от любовта и страха, майката не събира сили да съобщи на детето, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и колети. Ще намери ли смелост Диана да каже истината на сина си, ще излезе ли лъжата извън контрол, през какво ще преминат двамата и ще й прости ли детето? Част от снимките на филма са направени на ледения континент по време на българска експедиция до остров Ливингстън. 

Зрителите на NOVA ще видят екранния дует между Ирмена Чичикова и малкия Симеон Ангелов в главните роли на майка и син, между които стои една голяма лъжа. В продукцията участват още актьорите Диана Димитрова, Диана Любенова, Мая Бабурска и Иван Стаменов, а сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. В ролята на ръководител на българските полярници е самият проф. Христо Пимпирев, който играе себе си. 

Не пропускайте българския филм „Писма от Антарктида” този петък от 10.00 ч. в ефира на NOVA