Кампанията ще е мръсна и кална, смята тя

"Ние ще спечелим президентските избори". Това заяви за "Здравей, България"

По темата

председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Генерал Румен Радев не е предрешен. Ние ще внесем предложението, но това ще се реши на Националния съвет. Повече никой няма да решава еднолично", изтъкна тя, като в същото време уточни, че все още не е коментирано името на вицепрезидент. 

"Не се чувствам предадена. В БСП има различни мнения, включително и за кандидатпрезидентската двойка. Вътрешнопартийните ни противоречия не ги коментирам пред журналисти", категорична бе Нинова. 

Лидерът на БСП нарече Патриотичния фронт, Реформаторския блок и „Движение 21” "партии на статуквото" и определи като „истерия” поведението на Татяна Дончева в „Здравей, България” във вторник. 

​"Дончева каза, че или тя е кандидатът за президент, или се отказва. Мая Манолова е номинирана от 178 общини (от общо 265). АБВ влязоха с имената на Георги Първанов и Ивайло Калфин, но се съгласиха с нашата кандидатура и оттеглиха своите предложения. Какво по-принципно и прозрачно от това?", попита тя.   

"Оттук нататък кампанията ще е мръсна и кална, както за съжаление се вижда", заяви Нинова и нарече "лъжа" обвиненията, че кандидатурата на ген. Румен Радев идва от Георги Първанов.

По нейно мнение страната ни губи от санкциите срещу Русия. 

Относно искането на БСП за свикване на извънредно заседание Народното събрание тя коментира: "ГЕРБ казаха, че председателят на парламента не може да свика такова заседание, ако няма подписи. Кажете си, че ви е страх да го свикате и не говорете глупости". 

След това изказване депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова поиска право на отговор в ефира на "Здравей, България".

"Длъжна съм да отговоря на последната манипулация на госпожа Нинова в национален ефир относно парламентарната практика за свикване на извънредно заседание. Тя не си е взела поука, че вчера от БСП направиха една глупост, внасяйки писмото до председателя. Тя продължава да тиражира лъжи и тълкува правилника както си иска. Свикване на парламентарно заседание има в определени случаи и те са посочени в Конституцията", коментира Атанасова.