Очаквайте сериалите „Имението Даунтън”, „Пожарникарите от Чикаго” и „Без граници”

Финалът на Big Brother All Stars бележи началото на три нови премиери в ефира на Нова ТВ. Първият сериал, който ще дебютира в медията, е най-успешната съвременна британска драма и рекордьор на Гинес „Имението Даунтън”. Носителят на два Златни глобуса и девет награди Еми ще отвори врати на 17 декември от 20.00 ч. с извънреден двоен епизод. 

От аристократична Великобритания в динамичен Чикаго ще ни отведе втората предстояща премиера по Нова ТВ – американската поредица „Пожарникарите от Чикаго”, чийто първи епизод зрителите ще видят отново на 17 декември от 22.00 ч., веднага след „Имението Даунтън”. Специално внимание сред актьорския състав тук заслужава Тейлър Кини – приятелят на Лейди Гага. Именно тях двамата британската преса наскоро раздели. Като причина за раздялата бе посочен именно чаровният актьор, решил да сложи край на връзката си с ексцентричната певица заради безкрайните й професионални ангажименти. Нито певицата, нито актьорът обаче потвърдиха новината, като дори я опровергаха, появявайки се заедно на светско събитие. 

В „Пожарникарите от Чикаго” Кини е един от екипа на 51-ва чикагска пожарна – хората, които никога не се страхуват да влязат в огъня. Част от актьорския състав е и австралийският актьор Джеси Спенсър, когото зрителите познават като доктор Робърт Чейси в „Д-р Хаус”. Женското присъствие е представено в лицето на Моника Реймънд („Lie to me”) и изкусителната блондинка Лорън Джърман. Поредицата разказва за опасната и вълнуваща работа на пожарникарите, спасителите и парамедиците от чикагската пожарна. Това са смелите мъже и жени, които дръзко се впускат в опасността, от която всички останали бягат. Отговорността на професията безсъмнено рефлектира и върху личния им живот. Напрежението поражда противоречия. Трагедиите водят след себе си до чувство за вина и обвинения. Когато застанат срещу опасността обаче, всички те загърбват своите разногласия и застават един зад друг. 

Премиерите по Нова ТВ няма да спрат дотук. Веднага на следващия ден, 18 декември, медията ще посрещне големия френски режисьор и продуцент Люк Бесон и сериала „Без граници”. Екшън поредицата е едно от първите начинания на Бесон в телевизията. Тя проследява преживяванията на Винсънт Либерати – агент от френските тайни служби, който става част от тайна организация и се съгласява да изпълнява секретни мисии в замяна на едно – достъп до експериментално лечение на тежката му болест. Това му дава и още една възможност – да бъде близо до темпераментната си дъщеря - тийнеджърка Лола, бившата си съпруга Александра, любовта към която все още не е преживял и подозрителната му сестра-ченге Жулиет. Опасните мисии на Винсънт ще имат своето запазено място в ефира на Нова ТВ всеки делничен ден от 21.00 ч., веднага след „Имението Даунтън”.

„Имението Даунтън” – 17 декември, 20.00 ч. по Нова ТВ. Начало с извънреден двоен епизод. 
„Пожарникарите от Чикаго” – от 17 декември, 22.00 ч. по Нова ТВ.
„Без граници” – от 18 декември, 21.00 ч. по Нова ТВ.