Боксьорът сподели преживяванията и емоциите от мача с Кличко в интервю за „Дикоff”

„Чувствам се едно стъпало нагоре в бокса като умения и знания (след мача с Кличко)”, заяви Кубрат Пулев в интервю за предаването „Дикoff”.  „Много ме е яд, че не успях да зарадвам българите”, но „елементарната грешка в защитен план я допуснах аз”, коментира развоя на двубоя българският боксьор.

„Не ме учудват негативните коментари в България. Неподготвени и незапознати се изказват, а говорят за морал и интелект. В чужбина никой не ме е обвинявал. А никой не обвини Кличко, че той ме нарече простак”, коментира Пулев негативните изказвания на българи в медиите и социалните мрежи. Въпреки това той смята да запази гражданството си и да продължи да се боксира за България. „Аз вярвам на българите и обичам българите”, заяви боксьорът.

„Преди мача му пожелах успех и той на мен. Няма как да уважавам мръсните номера. Спортът не е война, не трябва да го превръщаме в лична война”, сподели Пулев по повод войнствените реплики, които си размениха с Кличко по време и след мача. „Честитих му победата задочно през социалната мрежа, не е нужно да се прегръщаме и целуваме”, смята боксьорът.

Кубрат отрече спекулациите за бинтовете, с които са били увити ръцете на Кличко. „Ако имаше някъде възможност да лавира, това са ръкавиците. Не беше честно, че не ми даде да ги видя”, допълни Пулев.  Той отрече твърденията, че е бил прекалено самоуверен.

„Вярата ми се базира на моите възможности. Знам какво мога”, заяви Кубрат Пулев и сподели, че е нокаутирал  доста от спаринг партньорите си, които са доста добри боксьори.