Зрителите избраха NOVA в деня на встъпването в длъжност на петия български президент

NOVA спечели интереса на зрителите, затвърждавайки лидерството си в телевизионния ефир в деня, в който петият български президент встъпи в длъжност. Новините на NOVA заедно с едни от най-опитните лица и репортери показаха на живо най-интересното от пет различни точки в София, проследиха пътя на Румен Радев от пилотската кабина до президентския стол, а специални гости коментираха инагурацията в студиото на NOVA. 

Двете части на събитието заедно със сутрешния блок "Събуди се" и обедните новини на 22 януари по NOVA бяха проследени от около една пета от активното население в България, което е с 19% повече от втората по гледаемост медия bTV.

В следобедните часове NOVA запазва лидерството си с предаването "Комбина", където преднината пред bTV е 42%. Новините на NOVA също показаха, че са предпочитаният източник на информация, като централната емисия отново привлече по-голям брой зрители.


 
Освен в телевизионния ефир най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания в страната Нова Броудкастинг Груп отрази най-интересните събития и различните гледни точки, свързани с инагурацията чрез всички свои платформи – едни от най-посещаваните новинарски сайтове Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg, радио NOVA NEWS, в канала на Новините на NOVA във Vbox7.com и в YouTube, както и в социалните медии Facebook и Twitter.