Благотворителният спектакъл ще се излъчи тази вечер от 20.00 ч. по NOVA и БНТ

Тази вечер предстои петнадесетото издание на "Българската Коледа" 2017/2018 година "В подкрепа на спасения детски живот". Водещ на събитието ще бъде актьорът Юлиан Вергов, а в благотворителният концерт участие ще вземат редица български знаменитости. NOVA и БНТ ще излъчват на живо спектакъла в Народния театър "Иван Вазов" от 20.00 ч.

Лекоатлетката Ивет Лалова е един от участниците в "Българската Коледа", за която каузата е много специална и лична. 

По темата

"Имах невероятна среща с 15-годишната Лора-Мария, която е имала нещастието да счупи кост на крака преди няколко месеца. Това лошо нещо ни събра и ме накара да вляза в нейния живот, затова тази вечер ще бъде много емоционално на концерта. Ще видите по-късно днес цялата история" - сподели Ивет Лалова.

"Тази година на първо място се включих от човечност, защото смятам, че не само по Коледа трябва да помагаме. "Българската коледа" трябва да продължава през цялата година, трябва винаги да се стремим да отделим малко и за другите. Да отворим сърцата си за останалите!" - заяви спортистката. 

Какво още разказа състезателката по лека атлетика, може да видите във видеото от "Здравей, България". 

Освен Ивет Лалова, зрителите видяха и един от талисманите на "Българската Коледа" - малката Ирен Йовчева. Тя е родена глуха и първото дете в България с поставени кохлеарни импланти на двете уши още преди да навърши 2 години. С тях тя чува света около себе си, а за да продължи да го прави, тя има нужда от рехабилитация цял живот. 

Тази година спектакълът се реализира от екипa на "Dream Team Productions". Oт сцената на Народния театър изявени български музиканти, танцьори, спортисти, актьори и журналисти ще подкрепят благородната кауза, посветена на изпадналите в беда деца. Част от тях са Васил Найденов, Орлин Горанов и Еделина Кънева, група "БТР" и група "Фондацията", Михаела Филева, Графа, Криско, Миро, Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов, Мариана Попова, Михаела Маринова, както и възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група "Бон-Бон", Фолклорен танцов ансамбъл "Пламъче", Софийска филхармония и хора към Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев".

Допълнителна информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg.