В рамките на 8 дни 14 от най-добрите специалисти в областта на детската психология и развитие ще разглеждат темата за емоционалната интелигентност

Със Седмица на емоционалната интелигентност "Академия за родители" се стреми да помогне на бъдещи и настоящи майки и татковци да се научат да разбират по-добре собствените си емоции и емоциите на децата си.

Установено е, че за успеха на даден човек е важна не само академичната интелигентност, но и емоционалната интелигентност. Тя включва способността да се възприемат, оценяват и управляват собствените емоции, да се разпознават и уважават емоциите на другите, както и да се назовават и определят правилно.

От 18 до 25 октомври психолози и специалисти по ранно детско развитие ще се срещат с родители, за да ги подкрепят с информация и практически съвети как да развият собствената си емоционална грамотност и тази на децата им.

Събитието е безплатно и обхваща голямо разнообразие от актуални теми. Сред тях са:

Детските емоции
Проблемните тийнове - как да се справим с интензивните емоции и да подобрим комуникацията си с тях
Емпатията: умението да осъзнаваш емоциите си
Ключови умения през първите 7 в развитието на емоционалната и социална компетентност
Травми и страхове при децата
Родителската вина

Повече информация за събитието, както и за участието в него, ще научавате на официалната Facebook страница на Седмица на емоционалната интелигентност.

Онлайн активността се организира от "Академия за родители", благодарение на социалната инициатива ПРОМЯНАТА на Reach For Change България и Нова Броудкастинг Груп.