Победителят в последния лайф на шоуто за имитации и учителят по актьорско майсторство на звездите – Жоро Низамов разказаха повече за емоциите в предаването

Образът на поп дивата Майли Сайръс донесе на шоумена и телевизионен водещ Къци Вапцаров победата. Той направи представяне, което остави без думи жури, публика и участници. „Тръгвайки от вкъщи за шоуто се шегувах, че на този лайф нищо по мен няма да е мое. Всичко беше реквизит, а на лицето си имах маска”, каза той.

Коя е била най-трудната част от изпълнението му, което включваше много елементи? „Мятането на топката беше сложно – имам няколко синини от упражненията, които правих в тази насока, но то не беше най-сложното. Всеки детайл от изпълнението беше сложен, всичко трябва да се предвиди – мизансцен, стараеш се да пееш вярно, за да се получи въздействието, придвижваш се към кулминацията, текстът ти е в главата, през цялото време съзнанието ти трябва да контролира да не е твоят глас, а някакъв наподобяващ този на Майли – всички тези детайли са трудното”, разказва Вапцаров.

Къци Вапцаров надскочи очакванията в „Като две капки вода“ – сезон 9 All Stars (ВИДЕО+СНИМКИ)

Участието му е най-забавното шоу за преобразявания не е единственото, с което Къци се занимава през последните месеци. „В момента вниманието ми е раздвоено между „Като две капки вода” и моят филм, по който работя и за който ще ви разкажа повече през септември”, допълва той.

А как се чувства да се завърне на сцената на шоуто след участието си във втори сезон? „Уникален сезон, всички са страшно добри, а последният лайф беше изключително силен – нямаше слабо изпълнение, всички бяха много добри. Първите два лайфа бях много притеснен преди да изляза на сцената – изпълненията бяха много сложни и се страхувах да не се изложа. В образа на Ицо Хазарта имах толкова много текст, че не ми оставаше време да мисля за друго. Учудващо преди образа на Майли Сайръс бях изключително спокоен за излизането си на сцената. Благодаря на всички фенове за добрите думи и споделените емоции относно моето представяне”.

 

 

Рафи: В „Като две капки вода” – All Stars всеки се бори със себе си

Менторът в актьорската работа Жоро Низамов вече се е срещал с всеки един от участниците.

„Интересното в този сезон е, че всички са лауреати. Някои от тях победители, които имат да защитават чест и титла, други, които са амбицирани да покажат нещо повече. Много е шарено и интересно. Няма разлика от други сезони в насока на това, че много се забавляваме. Всички участници вече са минали през шоуто и отсъства стресът на непознатото място, но въпреки това им трябваха може би два лайфа, за да опипат почвата”, споделя наблюденията си Низамов.

Според него в третото предаване си е проличало, че всички са се справили чудовищно добре. В работата си на учител по сценично присъствие той залага на режисьорски подход правейки дисекция на всеки детайл от образите, а това според него е много важно, за да всеки изпълнител стои плътно на сцената.

Бритни Спиърс донесе победа на Рафи във втория лайв на „Като две капки вода“ – сезон 9 All Stars

„Най-трудни са образите, които работим на присъствие, защото има такива, които нищо не правят. Изпълнителят трябва така да го напълни с емоция, че да изрази целия океан от чувства, които има. Това обикновено са балади”, споделя Жоро.

Какво още разказа Къци Вапцаров за образа на Майли Сайръс и колко интересно е изпипването на детайлите по актьорската работа – гледайте във видеото от „Здравей, България”.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Като две капки вода“ за актуални новини. Епизоди от предишни сезони на предаването можете да откриете в "Като две капки вода” във Vbox и в NOVA PLAY.