Хитовият немски сериал започва тази вечер от 23.30 ч. по NOVA

В премиерния епизод на успешната немска поредица „Айнщайн“, зрителите на NOVA ще се запознаят с брилянтния и колоритен учен Феликс Винтерберг, който ще се впусне в разкриването на поредица от тежки престъпления, въпреки сложния си живот. Той е правнук на легендарния Алберт Айнщайн, но и най-младият преподавател по теория на физиката в университет в Бохум. Страдащ от неизлечима наследствена болест, Винтерберг е решен да живее живота си на макс, каквото и да му коства това. След обвинение за злоупотреба с нелегални вещества, той приема сделка с полицията - да работи като външен консултант по някои от най-трудните и заплетени криминални случаи. 

Докато изнася лекция в университета, Феликс е прекъснат от полицейския комисар Елена Ланге и нейния шеф Тремел, които се нуждаят от съдействие по странен и заплетен случай - убийство в басейн.

Млад гений разплита криминални загадки в премиерния сериал „Айнщайн“

Възрастна дама преживява огромен шок по време на сутрешното си плуване в басейна. До нея изплува мъртвец и след балистичната експертиза се оказва, че не са използвани снайперски боеприпаси, а по-скоро малокалибрено оръжие. Случаят не е лесен, защото жертвата очевидно е убита с изстрел отблизо. Тъй като никой не е влизал или доближавал басейна, как би могло да се извърши убийството?

Никой няма представа точно как се е случило това. Винтерберг има нужния нюх и инстинкти, но самият той попада под прицел, тъй като успява да докаже, че мъртвият е прострелян не докато плува в басейна. Каква е предисторията на убийството и кой или кои са натиснали спусъка? Ще успее ли да достигне до истината и да разплете убийството Феликс Винтерберг, предстои да видим в епизода тази вечер.

Не пропускайте развръзката в епизода на хитовата криминална поредица „Айнщайн“ тази вечер от 23.30 ч. по NOVA.