Актьорът разказва повече за превъплъщението си в лошия герой в модерния семеен сериал в ефира на NOVA

Васил Витанов се превъплъщава в ролята на лошия Марио в семейния сериал „Алея на славата“. Героят е изключително предан на шефа си и му се налага да изпълни доста трудни и неприятни задачи. Актьорът разкрива в специално интервю за „На кафе“ какво е да играе лошото момче и как реагират хората, когато го видят на улицата. Васил споделя, че няма притеснения да го гримират и за него това е част от професията на актьора.

Допада ли му да влезе в ролята на лошия герой?

„Има значение каква е ролята. Тези по-неприятните и отрицателни персонажи винаги са по-интересни“, признава младият актьор. „За мен това е човек, който от малък се занимава с такива неща. Не е избрал сам да се занимава с тази работа, но е станал добър професионалист. Може би затова е с Пумпалов толкова много време. Получава се симбиоза между тези двама персонажи.“

Васил мисли, че в реалния живот няма как да е приятел с подобен персонаж като героя му Марио, тъй като се движат в различни среди и няма къде да се срещнат.

Нещата от живота му влияят ли върху работата му?

„Бих бил робот ако не е така. Дори какво съм сънувал или какво ми се е случило, влияе на работата ми. Затова и всичко е толкова интересно“, е мнението на актьорът.

Повече новини за най-новия български сериал следете на Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Алея на славата“