Репортерът на NOVA получи наградата „Червена линия” от антикорупционния фонд

Репортерът на NOVA Вероника Димитрова получи награда „Червена линия” от антикорупционния фонд. Отличието се връчва на журналисти, допринесли чрез работата си за борбата с корупцията. Вероника взе наградата за разследването си, с което разкри редица нередности и дори рекет от работещи в Централните софийски гробища. 

"Важно е да кажа, че тази награда не е само за мен, но и за оператора, с който работих Димитър Василев, тъй като без него нямаше как да се случи този материал. Тези разследвания показват неуредиците. Показват недопустими неща като в случая с гробищата. Ролята на журналиста стига до един момент. Оттам нататък на ход са институциите, защото те са тези, които могат да спрат тези порочни практики", каза при получаването на наградата Вероника Димитрова.

Вероника Димитрова е един от дългогодишните кадри на NOVA. Тя е автор на едни от най-силните разследващи и социални репортажи в ефира на сутрешния блок „Здравей, България”. Рубриката й „По следите“ стартира през есенния сезон и от тогава е предложила на зрителите редица впечатляващи разследвания, сред които това как пенсионерка прехвърли спестяванията си на измамници, търговия и рекет с гробни места и дарените от болна възрастна жена апартаменти.