На 19-ти март Луната ще бъде най-близо до Земята от 19 години...

Астролози и фотографи с нетърпение очакват на 19-ти март Луната да доближи Земята, най-близо за последните 19 години. Част от изследователите на небесните тела предричат, че предстоящото "суперлуние", както го наричат, може да доведе до нови природни бедствия и хаус.

Максималното доближаване на центъра на Луната до Земята, астролозите наричат перигей, или "суперлуние". Лунният цикъл до достигането му трае цели 19 годиини. Този път Луната ще свети на нощното небе от 356 577 километра разтояние.

15 километра, които не само според космическите, но и според земните мащаби, не биха могли да катализират апокалиптични бедствия.

Според астролози, обаче, тепърва предстои да станем свидетели на космически парад. През април и май се очаква голямо струпване на планети, което пък предвещава необичайни явления.

Това струпване на планети ще продължи до лятото с бавното излизане на Марс от знака Овен. Пак според астролозите, навлизането на планетата Уран в знака Овен е предвесник на нови революционни идеи и смяна на всички остарели и неработещи модели на работа и мислене с по-добри.