Когато животното, с чието месо се храним, е натрупало растежни фактори, това може да доведе до гигантизъм, до безплодие при хората, до рак и затлъстяване, каза в „На кафе” д-р Папазова...

Хората сме в нещо като война с „отровително-вкусовата" промишленост, но това е нормално, защото населението се увеличава, повече са и месоядните. Това каза в \"На кафе\" д-р Мария Папазова.


По думите й животно, което расте в нормални условия, би трябвало за две години и половина да достигне тегло, готово за клане. В индустрията обаче животните се хранят така, че са достатъчни 14 месеца, за да пораснат.


Антибиотиците, които поглъщат животните, за да станат по-бързо готови за клане, създават масова антибиотична резистентност. Натрупването на тези растежни фактори в месото води до гигантизъм, до безплодие при хората, до рак, затлъстяване.


Освен чрез животните, ние получаваме фалшиви хормони и по други начини и това насищане се отразява пагубно, коментира още д-р Папазова.

 

Във видеото гледайте как се отглеждат животните преди да стигнат до трапезата ни.