През последните години в Родопите заради фермите за щрауси хората боядисваха и яйца от екзотичните птици. Този Великден обаче ситуацията е абсолютно различна...

През последните години в Родопите заради фермите за щрауси хората боядисваха и яйца от екзотичните птици. Този Великден обаче ситуацията е абсолютно различна.


\"Имам само депутатски яйца\". С тези думи ни посреща собственика на фермата за щрауси край  село Чокманово. Кръстил ги така тъй като за този Великден народните избраници останали единствените му клиенти.


Димитър предпочете да запази в тайна имената на депутатите любители на екзотичните яйца. Но с охота съобщи, че е готов на всеки народен представител довел втори за клиент да направи отстъпка. От 80 на 60 лв.


Съвсем безплатно пък съпругата му реши да разкрие разликите за боядисване между кокошите и щраусовите яйца.
Стандартното яйце тежи около килограм и половина затова, ако на Великден решите да се преборите с подобно щраусово яйце, е абсолютно сигурно, че то ще стане борецът.


Ако успеете да го счупите вътре ви очаква съдържание,  което се равнява на 20 кокоши яйца. Черупката пък може да се превърне в истинско произведение на изкуството или най-малко в скъпа кутия за бижута.